רסיסים

אני מעריך שתיכף כולם ירדו עלי אבל אני חושב שבכל זאת כדאי שאסקור את ההרחבה העונה לשם lastpass.

על מה מדובר? Lastpass מיועדת לשמור (ואח"כ להזין) מידע שמוזן בטפסים (כולל סיסמאות), לסנכרן את המידע בין מחשבים שונים ולהבדיל מהכלי הפנימי בשועל היא אמורה להיות בטוחה ונוחה יותר לשימוש.

אז נכון: לא מומלץ לשמור מידע רגיש ב- lastpass (חשבונות בנק, קופ"ח וכו') אבל לאתרים "פשוטים" (פורומים, בלוגים ועוד…) התוכנה מאוד מומלצת (וזוכה לכ- 45,000 הורדות בשבוע).

תכונות ההרחבה:

  • להרחבה יכולת מרשימה לשמור מידע המוזן בטפסים ולמלא אותם בדייקנות אח"כ (עד היום לא נתקלתי בכלי שעובד כ"כ טוב!)
  • להרחבה יש אופציה של כניסה אוטומטית (הזנה ושליחת נתונים באופן אוטומטי).
  • כל המידע נשמר בכספת (באתר מרכזי) ומאפשר סנכרון בין מחשבים ומערכות הפעלה שונות (לינוקס, מק, חלונות)
  • עריכת נתונים בצורה מאובטחת ונוחה
  • יבוא נתונים ממנהל הסיסמאות הפנימי של השועל

נכון להיום אני משתמש במספר שירותי "ענן", שאמנם לא חופשיים, אבל מאוד מוצלחים (לצורך סנכרון מידע בין מחשבים שונים):

  • dropbox – לסנכרון קבצים
  • Xmarks – סנכרון מועדפים (וגם סיסמאות)
  • ו- lastpass – לסנכרון סיסמאות ומידע השמור בטפסים.
My Signature

6 תגובות לפוסט “הרחבה מומלצת לשועל: lastpass”

  1. בתאריך 03 יולי 2009 בשעה 12:25 pm Ddorda

    רק לא הבנתי את "אני מעריך שתיכף כולם ירדו עלי אבל אני חושב שבכל זאת כדאי שאסקור את ההרחבה העונה לשם lastpass."…

  2. בתאריך 03 יולי 2009 בשעה 12:35 pm אריאל

    מצטרף להמלצה על XMARKS ו DROPBOX ,
    במיוחד XMARKS , אחת התוספות היותר שימושיות ויעילות שFF מציע
    לשמור את כל המועדפים בכל מחשב שאתה רוצה על הרשת באופן פשוט וקל
    DROPBOX , זה כמו השירות של MICROSOFT , לשמירת קבצים רק טיפה אחרת , נחמד , שימושי ? תלויי למי
    בנוסף אני אשמח להמליץ פה על התוסף הכי שימושי אצלי בFF
    NOSCRIPT , אחרי שמתרגלים לעבוד איתו , אי אפשר בלעדיו

  3. בתאריך 03 יולי 2009 בשעה 12:56 pm ilanshavit

    Ddorda
    כי זה לא בטוח לשמור סיסמאות ומידע אישי באתר שאין לך שליטה עליו (מה עוד שהוא "סגור" מבחינה טכנולוגית ולא ניתן לדעת איזה שימוש יעשה עם המידע השמור אצלהם)

    אריאל:
    החסרון של סנכרון סיסמאות בעזרת xmarks הוא בזה שמשתמשים במנהל הסיסמאות המובנה בשועל שהוא מאוד לא בטוח לשימוש.

  4. בתאריך 03 יולי 2009 בשעה 7:19 pm Tomer Cohen

    dropbox הוא כלי סינכרון נחמד, אלא שלדעתי קצת מסוכן לגבות אליו קבצים חשובים מאחר ואין שום וודאות כי הקבצים אכן נשמרים בצורה מוצפנת בשרת (רמז – הם כנראה לא), ותשתית הענן של אמזון לא עושה לי טוב על הלב.

    אני ממליץ שתבדוק את Mozilla Labs Weave. מדובר בהרחבה שמגבה את נתוני הפרופיל שלך לשרת של מוזילה (ניתן לשנות את כתובת השרת לשרת שבבעלותך), הנתונים עוברים הצפנה בצד הלקוח ונשלחים לשרת בפרוטוקול WebDAV.

    עכשיו כשיש לך פיירפוקס 3.5 יהיה לך קל יותר להשתמש בהרחבה מאחר ולא תצטרך להשתמש בגירסה מיושנת שלה או להשתמש בדפדפן בגירסת בטא. אחרי שתהיה לך דעה עליה, אתה מוזמן לשתף אותנו בדעתך. :)

  5. בתאריך 03 יולי 2009 בשעה 7:30 pm Ilan Shavit

    תומר שלום
    לגבי Mozilla Labs Weave: אני אבדוק את ההרחבה, אבל היא לא מספקת מענה למילוי טפסים ולהגנה על הסיסמאות בדפדפן (מעניין למה לא מפתחים לשועל מנהל סיסמאות טוב – לא כהרחבה, אלא מובנה)

    לגבי Dropbox: אתה צודק, ובכל מקרה לא מומלץ לשמור בענן וירטואלי קבצים חשובים.

  6. בתאריך 07 יולי 2009 בשעה 2:03 pm נעם בליט

    תומר שלום,
    אני יכול להבין את הדאגות שלך לגבי ההצפנה של הקבצים בדרופבוקס, נפלתי על מאמר שמסביר כיצד ליצור קובץ מוצפן בעזרת truecrypt ולסנכרן אותו.

    http://tinyurl.com/dropbox-truecrypt

    לקובץ הזה עושים מאונט ואז שומרים אליו מידע רגיש ללא כל חשש. הדרופבוקס יודע לעשות העלאה של המידע ששונה בלבד.
    וגם אם מישהו מעתיק את הקובץ מדרופבוקס הוא לא יוכל לקרוא אותו, כיהוא מוצפן, ולא יוכל לפתוח (לעשות מאונט) כי הוא מוגן בסיסמא.

    לידיעתך הקבצים בדופבוקס נשמרים עם הצפנת AES-256 והמידע מועבר בחיבור SSL מאובטח. הבעיה היחידה זה אם מישהו השיג את שם המשתמש שלך והסיסמא.

    אצלי זה עובד נפלא.

טרקבק | רסס תגובות

לכתוב תגובה