עוד כתבה על לינוקס…
6 במאי, 2009 מאת ilanshavit
והפעם כתבה משובחת במיוחד: כלכליסט מפרסם מאמר בו הוא מסביר (בעזרת סרטון וידאו מעולה), כיצד להתקין לינוקס מתוך חלונות (תוך שימוש ב- wubi).
מה אגיד לכם: רק השבוע פורסם שאחוז משתמשי הלינוקס בעולם עומד על כ- 1 אחוז. עפ"י מספר הכתבות שהתפרסמו רק לאחרונה (נענע, ynet, כלכליסט, דה מרקר ועוד…) נראה שאחוז המשתמשים הוא הרבה יותר גבוה (וגם כשמתפרסמת כתבה על חלונות יש הרבה מאוד תגובות על לינוקס…).
אני אופטימי: יש "באז" גדול סביב לינוקס ומ- 1% אחוז משתמשים אפשר רק לעלות…

דווקא לי נראה שיש יותר רעש מאשר משתמשים.
הכתבים כותבים על נושאים שקרובים אליהם אבל לאו דווקא מעניינים את הקהל הרחב (כמו בכל כתבה בעיתון), גם משתמשי לינוקס מרגישים נרדפים וקופצים להגיב לכל כתבה.
שאל סתם אדם מהרחוב על לינוקס, סביר להניח שהוא לא ידע על מה אתה מדבר, ואם כן הוא יגיד שזו מערכת הפעלה מאוד מסובכת.
מעניין מה מספר משתמשי הלינוקס בארץ, בטוח הרבה יותר נמוך מ1%. אפילו בבלוג שלי שהוא טכני יש רק 10% משתמשי לינוקס להפצותיה.
אצלי יש יותר מ- 50 אחוז משתמשי לינוקס (אבל זה לא חכמה כי אני כותב לאוכלוסיה מאוד ספציפית). בכל מקרה: רעש זה טוב, כי רעש יכול לעניין עוד משתמשים
כתבה מעולה. הקול של הבחורה משש מגניב ^^.
ללא ספק אחוז המשתמשים הפרטים בארץ בלינוקס לא קרוב ל1% אבל כפעיל בפורם אובונטו ישראל אני יכול לומר שבהחלט כל הזמן יש משתמשים חדשים בהחלט יש בניהם גם כאלה נשארים איתנו לנצח ^^.
אין לי ספק שאחוזי השימוש בלינוקס יעלה עם השנים לאט לאט לינוקס יספק להיות מילה לא מוכרת.
בחו"ל כבר יותר קל להשיג מחשב שמיגע מראש עם לינוקס אני מאמין שכאן בארץ אנחנו לא רחוקים מהמצב הזה ^^.
אכן כתבה מעולה.
אני חושב שאחוז המשתמשים מעבר לאחוז בודד.
עם השנים אנחנו באובונטו ישראל רואים יותר ויותר פנויות לתמיכה ומידי יום גדלים מספר המשתמשים החדשים.
באופן כללי, מתחילת השנה גדלו מספר הכניסות לאתר מ -500 כניסות מאנשים שונים ביום ל-900 כניסות מאנשים שונים ביום
אין ספק שהגידול הזה בעקבות הכתבות השונות ובעקבות זה שלינוקס ואובונטו בפרט מתחילים לתפוס יותר נתח שוק.